Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/10181
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorІванів, Софія Іванівна-
dc.contributor.authorДрабчук, Наталія Юріївна-
dc.date.accessioned2021-06-11T11:39:42Z-
dc.date.available2021-06-11T11:39:42Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationІванів С. І., Драбчук Н. Ю. Впровадження сільського зеленого туризму у фермерських господарствах як один із напрямків ефективного використання їх ресурсного потенціалу // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону : науковий журнал. 2020. Вип. 16. Т. 2. – С.210-220uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/10181-
dc.description.abstractСтаття присвячена розгляду питань щодо можливості отримання фермерськими господарствами додаткового доходу шляхом впровадження сільського зеленого туризму.Метою дослідження є вивчення особливостей впровадження сільського зеленого туризму в фермерських господарствах на території України, зокрема особливості, переваги та стримуючі фактори розвитку.При проведенні дослідження були використані такі методи: графічний для відображення розвитку агротуризму в ОТГ; абстрактно-логічний для визначення сутності поняття «сільський зелений туризм» та «агрокластер»; аналіз – для формування особливостей розвитку сільського зеленого туризму в Україні; групування для визначення основних чинників, що сповільнюють розвиток агротуризму в українських селах; узагальнення, який був використаний для формування висновків, проведеного дослідження.У статті обґрунтовано важливість провадження додаткової діяльності фермерами у вигляді агротуризму та відображено основні переваги такої діяльності. Досліджено стримуючі чинники, які мають місце в розвитку агротуристичної діяльності в Україні. Здійснено аналіз розвитку сільського зеленого туризму в іноземних країнах. Виокремлено напрямки розвитку агротуризму в ОТГ. Описано вплив кластерної системи на економічне становище сільських місцевостей та причини повільного розвитку.Наукова новизна проведеного дослідження полягає у формуванні авторами структурованої послідовності дій при впровадженні додаткової діяльності у вигляді агротуризму; формуванні визначення поняття «агрокластер».Результати, які отримані в процесі дослідження, можуть бути використані фермерськими господарствами, сільськогосподарськими підприємствами, особистими селянськими господарствами для реалізації агротуристичної діяльності в своєму регіоні.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника"uk_UA
dc.subjectагротуризмuk_UA
dc.subjectфермерські господарстваuk_UA
dc.subjectресурсний потенціалuk_UA
dc.subjectагрокластериuk_UA
dc.titleВпровадження сільського зеленого туризму у фермерських господарствах як один із напрямків ефективного використання їх ресурсного потенціалуuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Т. 2, № 16

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4593-Текст статті-10113-1-10-20201228.pdf337.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.