Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/10488
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧеркез, Радіон Георгійович-
dc.contributor.authorЛастівка, М. С.-
dc.contributor.authorЖукова, А. С.-
dc.date.accessioned2021-07-07T08:04:57Z-
dc.date.available2021-07-07T08:04:57Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЧеркез Р. Г. Оптимізація ефективності проникних термоелектричних елементів для кондиціонування повітря / Р. Г. Черкез, М. С. Ластівка, А. С. Гукова // Фізика і хімія твердого тіла. - 2021. - Т. 22. - № 2. - С. 269-277.uk_UA
dc.identifier.other10.15330/pcss.22.2.269-277-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/10488-
dc.description.abstractПредставлено теорію та результати оптималізації проникного термоелемента для термоелектричного кондиціонера. У термоелектричному блоці кондиціонера повітряний потік охолоджується завдяки спільній дії термоелектричних ефектів та ефекту Джоуля-Томсона. Описано методи розрахунку розподілу температур, визначено характеристик перетворення енергії та конструкції термоелемента в режимі максимальної холодильного коефіцієнту. Результати комп’ютерних досліджень для випадку термоелементних ніжок на основі матеріалу Bi2Te3 показали можливість збільшення холодилбного коефіцієнта в 1,6-1,7 рази порівняно із звичайними термоелектричними системами.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherДНВЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника"uk_UA
dc.subjectтермоелектрикаuk_UA
dc.subjectтермоелементиuk_UA
dc.subjectтелурид вісмутуuk_UA
dc.subjectкондиціонерuk_UA
dc.titleОптимізація ефективності проникних термоелектричних елементів для кондиціонування повітряuk_UA
dc.title.alternativeOptimization of the efficiency of permeable thermoelectric elements for air conditioner applicatonsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Т. 22, № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4747-Текст статті-11629-1-10-20210508.pdf1.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.