Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://hdl.handle.net/123456789/10790
Назва: Вплив термічної активації пористого вуглецевого матеріалу на його структурні та електропровідні параметри
Інші назви: The Effect of Thermal Activation of Porous Carbon Materials on Structural and Conductive Parameters
Автори: Мандзюк, Володимир Ігорович
Кулик, Юрій Орестович
Нагірна, Надія Іванівна
Климишин, Іван Антонович
Будзуляк, Іван Михайлович
Ключові слова: пористий вуглецевий матеріал
масові і поверхневі фрактали
імпедансна спектроскопія
питома електропровідність
Дата публікації: 2013
Видавництво: ДНВЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника"
Бібліографічний опис: Мандзюк В. І. Вплив термічної активації пористого вуглецевого матеріалу на його структурні та електропровідні параметри / В. І. Мандзюк, Ю. О. Кулик, Н. І. Нагірна , І. А. Климишин, І. М. Будзуляк // Фізика і хімія твердого тіла. - 2013. - Т. 14. - № 1. - С. 154-161.
Короткий огляд (реферат): У роботі досліджено вплив температурної активації пористого вуглецевого матеріалу (ПВМ), отриманого методом гідротермальної карбонізації рослинної сировини при температурі 750°С, на його структурні та електропровідні параметри. Методом малокутового рентгенівського розсіяння встановлено, що ПВМ володіють фрактальною структурою, утвореною масовими і поверхневими фракталами, розміри яких зростають при збільшенні температури і часу активації. За даними імпедансної спектроскопії термічна активація призводить як до зменшення (Такт = 300, 400 і 500°С), так і збільшення (Такт = 600°С) питомої електропровідності ПВМ, що зумовлено змінами у структурі вуглецевих частинок, формуванням на їх поверхні кисневих функціональних груп та змінами масового вмісту графітоподібних включень в отриманому матеріалі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/10790
Розташовується у зібраннях:Т. 14, № 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1401-24.pdf269.4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.