Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/123456789/14067
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Мендела, Ірина Ярославівна | - |
dc.contributor.author | Мендела, Євгенія Миколаївна | - |
dc.date.accessioned | 2022-12-08T12:01:40Z | - |
dc.date.available | 2022-12-08T12:01:40Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Мендела І.Я., Мендела Є.М. Маркетингові інновації в готельному бізнесі. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі. 2022. Вип. 4. С.21–25. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2786-4812 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/14067 | - |
dc.description.abstract | Інновації в сучасних умовах широко розглядається як вигідне використання винахо дів у вигляді ідей, нових продуктів, послуг, виробництва, фінансів, організаційних, технологічних і соціально-економічних рішень комерційного характеру. Тобто ця категорія притаманна люд ському інтелекту та виробничій практиці, і є діяльністю, в якій: формуються явища та утво рюються нові продукти, послуги, які комерціалізуються в господарську діяльність; об’єкти ма теріальної сфери, створені людиною, вдосконалюються; розробляються методи, засоби, форми організаційного, економічного, соціально-правового характеру. Серед існуючих інновацій важли ве місце займає маркетингові інновації. Конкуренція та багато інших вимог ринку стимулювали потребу готельного бізнесу у впровадженні маркетингових інновацій. Важливість їх викорис тання зумовлена також зміною потреб і вимог споживачів. Сучасний готельний менеджмент має орієнтуватися на постійне вдосконалення послуг, маркетингових форм і методів. У рамках вдосконалення маркетингової політики готельного бізнесу слід розробляти інноваційні методи усунення його недоліків і сприяння підвищенню його конкурентоспроможності. Готельєри по винні постійно відстежувати зміни в корпоративному мікро- та макросередовищі і змінювати свою маркетингову стратегію в таких випадках, коли: протягом кількох років вона не забезпе чує задовільних показників обсягу, обсягу реалізації та прибутку; компанія – конкуренти значно змінили свої стратегії; відкриває перспективу збільшення прибутку готелю; зміна або поява нових уподобань клієнтів або можлива зміна тенденцій у сфері; поставлені в стратегії завдан ня вирішено та виконано. Метою дослідження є впровадження маркетингових інновацій у го тельний бізнес, спрямованих на задоволення потреб суспільства. Щоб правильно та ефективно побудувати готельний бізнес, потрібно знати, як використовувати маркетингові інструменти для своєї діяльності. При написанні статті використовувалися методи теоретичних та емпі ричних досліджень. Результатом є впровадження маркетингових інновацій, які допомагають створити бренд, який розвиває готельний бізнес і приносить значні прибутки. Практична зна чущість результатів дослідження полягає у впровадженні концепції інноваційного маркетингу у готельному бізнесі. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Видавничий дім «Гельветика» | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | № 4; | - |
dc.subject | маркетингові інновації, готельний бізнес, споживач, послуги, методи маркетингу, інноваційні підходи, конкурентоспроможність. | uk_UA |
dc.title | Маркетингові інновації в готельному бізнесі | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Статті та тези (ФТ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Iндустрiя туризму №4_2022.pdf | 1.02 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.