Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/123456789/17265
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Семирга, Людмила Ігорівна | - |
dc.contributor.author | Хомин, Володимир Романович | - |
dc.contributor.author | Казюка, Наталія Петрівна | - |
dc.contributor.author | Гуменюк, Володимир Володимирович | - |
dc.date.accessioned | 2023-08-08T12:12:57Z | - |
dc.date.available | 2023-08-08T12:12:57Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Семирга Л. І., Хомин В. Р., Казюка Н. П., Гуменюк В. В. Формування екологічних компетентностей фахівців з міжнародного готельно-туристичного бізнесу // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. – 2023. – Т.1. – № 19. – C. 288–298. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/17265 | - |
dc.description.abstract | У статті здійснено дослідження елементів екологічних компетентностей, які можливо сформувати у фахівців з міжнародного готельно-туристичного бізнесу з використанням міждисциплінарного підходу. Обґрунтовано необхідність оцінки знань, умінь, навичок, які є необхідними для успішної роботи у сфері готельно-туристичного бізнесу з точки зору екологічної відповідальності. Проаналізовано нормативні акти, інституційні норми та правила, які регулюють діяльність готельно-туристичних підприємств в екологічній сфері, що дало змогу з'ясувати понятійні конструкції, які пов’язані з екологічною відповідальністю в готельно-туристичному бізнесі. На основі опитувань фахівців-практиків з’ясовано рівень обізнаності представників готельно-туристичного бізнесу з проблематикою екологічної відповідальності, застосування екологічних практик у готельній справі; завдяки спостереженням за роботою готелів та функціонуванням курортів виявлено питання відповідального поводження з відходами, енергетичними та водними ресурсами, природними територіями.Обґрунтовано формування професійних компетентностей у фахівців за бакалаврською освітньою програмою «Міжнародний готельно-туристичний бізнес» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з екологічної відповідальності готельного бізнесу, що полягає у здатності готелів та інших закладів гостинності дбати про навколишнє середовище, зменшувати вплив своєї діяльності на природу та ресурси, регламентувати процес забезпечення збалансованого розвитку готельно-туристичної індустрії, забезпечувати економічний, соціальний і екологічний розвиток територій. Розроблено структурно-логічну схему формування компетентностей майбутніх фахівців з міжнародного готельно-туристичного бізнесу; розглянуто асиметрію готельної індустрії Green Key на карті Європи; описано проблеми, що стримують подальший розвиток екологічного туризму; виокремлено фактори досягнення сталого розвитку готельно-туристичного бізнесу; ідентифіковано заходи, які можуть допомогти готелю зменшити свій вплив на навколишнє середовище та створити більш конкурентоспроможні послуги харчування за рахунок екологічного фактору. На основі вивчення міжнародного досвіду доведено, що наявність сталих практик у готелях не лише приносить користь навколишньому середовищу, але й покращує економічну і соціальну поведінку туристів, підвищує моральний дух персоналу та сприяє довгостроковому успіху готелю. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника | uk_UA |
dc.subject | екологічні компетентності | uk_UA |
dc.subject | готельно-туристичний бізнес | uk_UA |
dc.subject | сталий розвиток | uk_UA |
dc.subject | готельна індустрія | uk_UA |
dc.title | Формування екологічних компетентностей фахівців з міжнародного готельно-туристичного бізнесу | uk_UA |
dc.title.alternative | Development of environmental competences of specialists from the international hotel and tourism business | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Т. 1, № 19 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
6929-Текст статті-20377-1-10-20230705.pdf | 830.11 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.