Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/123456789/17270
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Казюка, Наталія Петрівна | - |
dc.contributor.author | Гуменюк, Володимир Володимирович | - |
dc.contributor.author | Семирга, Людмила Ігорівна | - |
dc.contributor.author | Бєлан, Ольга Василівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-08-09T07:51:20Z | - |
dc.date.available | 2023-08-09T07:51:20Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Казюка Н. П., Гуменюк В. В., Семирга Л. І., Бєлан О. В. Міжнародні інформаційні технології та їх роль в підвищенні ефективності організації готельно-ресторанної справи // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. – 2023. – Т.2. – № 19. – C. 29–41. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/17270 | - |
dc.description.abstract | У статті досліджено сутність міжнародних інформаційних систем та технологій у готельно-ресторанній сфері. Обґрунтовано необхідність інтеграції програмного забезпечення у роботу готельних комплексів та ресторанів якоснови формування та посилення конкурентних переваг для суб’єктів господарювання на швидкозростаючому ринку готельно-ресторанних послуг. Висвітлено роль та особливості використання окремих інструментів міжнародних інформаційних технологій та систем у готельно-ресторанному бізнесі. Описано інформаційно-комунікаційні засоби, компоненти та інструменти, що дають змогу збереження, отримання доступу, моніторингу, обробки та передачі інформації у цифровій формі.Розкрито сутність міжнародних інформаційних технологій та систем, їх складових для розвитку готельно-ресторанної сфери; визначено місце та роль інформаційного та програмного забезпечення у діяльності підприємств готельно-ресторанної індустрії; ідентифіковано механізм формування конкурентних переваг суб’єктів господарювання завдяки ефективному впровадженню у їх діяльність системи управління взаємовідносин із клієнтом; подано рекомендації щодо використання передових інструментів, засобів та методів інформаційних систем та технологій у роботу підприємств готельно-ресторанної сфери. Охарактеризовано специфіку застосування інформаційних технологій, які дозволяють оптимізувати управління бізнес процесами у готелях та ресторанах, таких як: інформаційні технології, які дозволяють оптимізувати менеджерську діяльність у готелі та ресторані (комп'ютерні системи централізованого управління готелем, системи управління внутрішніми службами, які забезпечують ефективність обслуговування клієнтів, технології оповіщення про готовність номерів, інформаційні системи, що забезпечують процеси замовлення страв у ресторанах); сервісні інформаційні системи та технології (CRM-системи та глобальні системи бронювання); інформаційні системи та технології, що застосовуються в інтернет-маркетингу. Описано найбільш популярні та завантажувані програми у готельно-ресторанній індустрії у світі за підсумками 2022 року. Визначено найпоширеніші тренди інформаційних систем та технологій у готельно-ресторанному бізнесі, зокрема мобільні технології (мобільні програми, чат-боти, віртуальні черги, QR-коди для меню), безконтактні платежі, інтернет речей, роботи, віртуальні тури. Проаналізовано використання інформаційно-комунікаційних технологій на підприємствах тимчасового розміщування та організації харчування в Україні. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника | uk_UA |
dc.subject | міжнародні інформаційні технології | uk_UA |
dc.subject | програмне забезпечення | uk_UA |
dc.subject | готельна справа | uk_UA |
dc.subject | ресторанна справа | uk_UA |
dc.subject | інтернет речей | uk_UA |
dc.title | Міжнародні інформаційні технології та їх роль в підвищенні ефективності організації готельно-ресторанної справи | uk_UA |
dc.title.alternative | International information technologies and their role in improving the efficiency of organization of the hotel and restaurant business | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Т. 2, № 19 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
6938-Текст статті-20406-1-10-20230707.pdf | 380.66 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.