Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/18068
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorНовосьолов, Олександр Васильович-
dc.date.accessioned2023-12-04T07:40:51Z-
dc.date.available2023-12-04T07:40:51Z-
dc.date.issued2023-09-20-
dc.identifier.citationНовосьолов, О. (2023). КУХНЯ В СТИЛІ NOBU: ВІД АВТЕНТИКИ ДО НОВАЦІЇ. Innovations and Technologies in the Service Sphere and Food Industry, 3(9), 38-43uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/18068-
dc.description.abstractСтаття зосереджена на випадку японського шеф-кухаря Matsuhisa Nobuyuki (松久 信幸), більш відомого як Nobu. Окреслено культурні та соціальні наслідки всесвітньої популярності японської їжі в сучасному глобальному світі. Популярність японської їжі є одним із вагомих прикладів культури харчування, яка розвинула глобальний вплив, зокрема через свою присутність у світових центрах таких як New York, London, Tokyo, Los Angeles. Випадок Matsuhisa Nobuyuki, є яскравим прикладом світового успіху. Його їжа базується на японській кухні з акцентами на південно- та північноамериканській традиції. Його практика завжди полягала в тому, щоб шукати певні смаки, які були б сприйняті місцевими жителями, де б він не працював. Метою статті є спроба визначити базові компоненти кухні в стилі Nobu, та означити її як певний феномен всесвітньої популярності впливового шеф-кухаря Matsuhisa Nobuyuki який визначає новаційні категорії азійської їжі як концепт мульти-компонентності та мульти-національності з огляду на явище глобалізації японської кухні. У певному сенсі його стиль приготування їжі можна описати як американський, оскільки його стиль змінився в Америці. Іншим важливим моментом є розташування його ресторанів. У 1987 році він відкрив Matsuhisa в Лос-Анджелесі, а до 2008 року він керував понад 20 ресторанами по всьому світу. Він створив власну мережу для роботи ресторанів у ключових містах світу. Завдяки американському смаку своїх японських страв він вплинув на поширення та визнання японської кухні в усьому світі. Стиль Nobu, заснований на його навчанні як суші-кухаря в Японії та розвинений через його особистий досвід роботи в різних місцях на американському континенті, можна розглядати як американізовану японську їжу. Він успішно створив відчуття автентичності своїх страв у вузлах світових містах і зробив внесок у всесвітню популярність японської їжі, тенденцію, яку можна описати як глобалізацію японської кулінарної культури.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.relation.ispartofseries3(9);-
dc.subjectMatsuhisa Nobuyuki, Стиль Nobu, японська їжа, автентичні смаки, новація, глобалізаціяuk_UA
dc.titleКУХНЯ В СТИЛІ NOBU: ВІД АВТЕНТИКИ ДО НОВАЦІЇuk_UA
dc.title.alternativeКУХНЯ В СТИЛІ NOBUuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті та тези (ФТ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
90-Текст статті-77-1-10-20231010.pdf354.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.