Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://hdl.handle.net/123456789/18144
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛущак, Ю. В.-
dc.date.accessioned2023-12-14T11:42:31Z-
dc.date.available2023-12-14T11:42:31Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationЛущак Ю. В. Оптимізація умов вирощування цвілевого гриба Monascus purpureus // Вісник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Серія Біологія. - Івано-Франківськ. - 2008. - № 10. - С. 40-43.uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/18144-
dc.description.abstractДосліджено вплив складу живильного середовища на синтез біомаси Monascus purpureus та проведено ступеневу екстракцію його пігментів. Показано, що оптимальними концентраціями для вирощування гриба є для крохмалю — 1%, для сусла — 50%. Найактивніше ріст відбувався при нейтральних значеннях pH. Також виявили, що пігменти досліджуваного цвілевого гриба найкраще екстрагуються високими концентраціями етанолу (75 та 96%), а для зберігання оптимальними є екстракти із 75% етанолу в розчині.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherПрикарпатський національний університет імені Василя Стефаникаuk_UA
dc.subjectMonascusuk_UA
dc.subjectпігментuk_UA
dc.subjectMycotauk_UA
dc.titleОптимізація умов вирощування цвілевого гриба Monascus purpureusuk_UA
dc.title.alternativeThe optimization of conditions of grow Monascus purpureusuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:№ 10

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лущак Ю. В. С.40-43.pdf279.28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.