Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://hdl.handle.net/123456789/18144
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Лущак, Ю. В. | - |
dc.date.accessioned | 2023-12-14T11:42:31Z | - |
dc.date.available | 2023-12-14T11:42:31Z | - |
dc.date.issued | 2008 | - |
dc.identifier.citation | Лущак Ю. В. Оптимізація умов вирощування цвілевого гриба Monascus purpureus // Вісник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Серія Біологія. - Івано-Франківськ. - 2008. - № 10. - С. 40-43. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/18144 | - |
dc.description.abstract | Досліджено вплив складу живильного середовища на синтез біомаси Monascus purpureus та проведено ступеневу екстракцію його пігментів. Показано, що оптимальними концентраціями для вирощування гриба є для крохмалю — 1%, для сусла — 50%. Найактивніше ріст відбувався при нейтральних значеннях pH. Також виявили, що пігменти досліджуваного цвілевого гриба найкраще екстрагуються високими концентраціями етанолу (75 та 96%), а для зберігання оптимальними є екстракти із 75% етанолу в розчині. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника | uk_UA |
dc.subject | Monascus | uk_UA |
dc.subject | пігмент | uk_UA |
dc.subject | Mycota | uk_UA |
dc.title | Оптимізація умов вирощування цвілевого гриба Monascus purpureus | uk_UA |
dc.title.alternative | The optimization of conditions of grow Monascus purpureus | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | № 10 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Лущак Ю. В. С.40-43.pdf | 279.28 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.