Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://hdl.handle.net/123456789/18746
Назва: Властивості стоматологічної композитної смоли, армованої оксидом металу та ананасовим волокном
Інші назви: Properties of Metal Oxide and Pineapple Fiber Reinforced Dental Composite Resin
Автори: Асрі, Р. І. С.
Санендар, Б.
Двяндхоно, І.
Хармаджі, А.
Ключові слова: твердість
міцність на згин
волокно листя ананаса
стоматологічна композитна смола
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Асрі Р. І. С. Властивості стоматологічної композитної смоли, армованої оксидом металу та ананасовим волокном / Р. І. С. Асрі, Б. Санендар, І. Двяндхоно, А. Хармаджі // Фізика і хімія твердого тіла. - 2023. - Т. 24. - № 4. - С. 692-698.
Короткий огляд (реферат): Індонезія є одним з найбільших у світі виробників ананасів, тому відходи листя ананаса там широко доступні. Метою дослідження є демонстрація використання волокна листя ананаса (Ananas comosus (L.) Merr) задля підвищення механічних властивостей матеріалу стоматологічного застосування на основі оксиду металу. Зразок складався з чотирьох композиційних груп з додаванням 0-5% клітковини. Далі усі композитні зразки перевіряли на твердість, міцність на вигин і за допомогою скануючої електронної мікроскопіх (SEM). Результати випробування на твердість композиту без додавання фібри склали 30,31 VHN. З додаванням фібри 1%, 2,5% і 5% твердість композиту становить 31,13 VHN, 34,02 VHN і 27,22 VHN, відповідно. Результати випробування на триточковий згин показали, що міцність на вигин зразка без додавання волокна становила 1,6 МПа, тоді як додавання 1%, 2,5% та 5% волокна призвело до міцності на вигин 2,1 МПа, 2,3 МПа та 1,8 Мпа, відповідно. Результати SEM демонструють однорідну морфологію дисперсії частинок з різними агломераціями та проміжками. Композити з додаванням 1% і 2,5% фібри мають більш вузьку щілину, ніж без додавання фібри. Цим пояснюється підвищення твердості та міцності композиту на вигин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/18746
Розташовується у зібраннях:Т. 24, № 4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6607-Текст статті-22105-1-10-20231216.pdf1.04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.