Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://hdl.handle.net/123456789/18816
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГафурова, Олена Вікторівна-
dc.contributor.authorНовак, Тамара Сергіївна-
dc.date.accessioned2024-02-15T07:52:50Z-
dc.date.available2024-02-15T07:52:50Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationГафурова О. В., Новак Т. С. Екологічна інформація і інформація про стан продовольчої безпеки: співвідношення понять // Актуальні проблеми вдосконалення чинного законодавства. - Івано-Франківськ. - 2023. - № 62. - С.3.1-3.10.uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/18816-
dc.description.abstractСтаття присвячена дослідженню такого нагального для сучасного етапу існування нашої держави питання, як правове забезпечення інформування населення про стан продовольчої безпеки. В результаті було здійснено теоретико-правовий аналіз поняття «екологічна інформація» у контексті забезпечення населення інформацією про стан продовольчої безпеки країни. Визначено доцільність розширення змістовного наповнення терміну «екологічна інформація» інформацією про стан здоров’я та безпеки людей. Ця інформація має стосуватися не лише інформації щодо безпечності харчових продуктів, а й охоплювати інформацію щодо стану продовольчої безпеки країни. Позитивно оцінено відповідні новели екологічного законодавства в частині визначення поняття «екологічна інформація» як такі, що відповідають міжнародним стандартам екологічної інформації. Обґрунтовано потребу включення інформації про якість та безпеку продуктів харчування до критеріїв продовольчої безпеки. Акцентовано увагу на негативних тенденціях у правовому регулюванні забезпечення якості і безпечності продуктів харчування в умовах війни. Зроблено висновок про порушення низки принципів державної політики у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення через: спрощення державної реєстрації засобів захисту рослин; спрощення державної реєстрації сортів рослин, які були створені з використанням ГМ-джерела; надання можливості введення в обіг кормових добавок, які складаються, містять або виготовлені з ГМО. Доведено, що реалізація таких нормативних положень може створювати загрози як для здоров’я людей, так навколишнього природного середовища.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherПрикарпатський національний університет імені Василя Стефаникаuk_UA
dc.subjectекологічна інформаціяuk_UA
dc.subjectпродовольча безпекаuk_UA
dc.subjectіндикатори продовольчої безпекиuk_UA
dc.subjectекологічні праваuk_UA
dc.subjectправо на інформаціюuk_UA
dc.subjectпестициди і агрохімікатиuk_UA
dc.subjectпродукти харчуванняuk_UA
dc.subjectздоров’я та безпека людейuk_UA
dc.subjectякість та безпека продуктів харчуванняuk_UA
dc.subjectГМОuk_UA
dc.titleЕкологічна інформація і інформація про стан продовольчої безпеки: співвідношення понятьuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:№ 62

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
7159-Текст статті-21362-1-10-20231018.pdf295.14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.