Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/123456789/19186
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Тимошенко, Ольга Ярославівна | - |
dc.date.accessioned | 2024-03-21T07:21:54Z | - |
dc.date.available | 2024-03-21T07:21:54Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/123456789/19186 | - |
dc.description.abstract | Міністерство охорони здоров’я України, спираючись на експертні оцінки, переконує, що стан здоров’я та тривалість життя у 70% випадків прямо пропорційні способу життя. Ми знаємо, що основним чинником цього є наш раціон. Інші 15% - це екологічні умови, а ще 15% - наша спадковість. Тому вивчення харчової поведінки людини як суто психологічного чинника якості життя зумовлене потребами сьогодення. Вивчаючи цей феномен, перед нами постає прикладне завдання розуміння механізмів і всебічного аналізу ставлення людини до споживання їжі. Харчова поведінка - це загальний термін, який використовується для опису різних структурних елементів нашої діяльності, які беруть участь у нормальному процесі прийому їжі. До них належать такі поведінкові кроки, як пошук їжі, її споживання, а також значна кількість фізіологічних процесів організму, які беруть участь у переробці того, що людина з’їла. Харчова поведінка також інтерпретується через оціночне ставлення до їжі, відповідні харчові стереотипи в повсякденних умовах і стресових ситуаціях, діяльність, спрямовану на розуміння образу власного тіла, нашу роботу з формування такого образу, копіювання форми харчування суспільства. і сімейне оточення. Тому під поняттям харчова поведінка розуміють ставлення, відповідні форми поведінки, емоції та звички, які пов’язані з прийомом їжі і властиві кожній людині. Харчова поведінка оцінюється як адекватна/гармонійна або відхиляюча/відхиляється залежно від багатьох параметрів, зокрема від місця, яке займає процес харчування в ієрархії цінностей людини, від кількісних і якісних показників харчування. Значний вплив на формування стереотипів харчової поведінки, особливо під час стресу, мають етнокультурні та соціальні фактори. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.subject | молодь, поведінка, порушення харчової поведінки, | uk_UA |
dc.title | Порушення харчової поведінки серед студенської молоді | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Наукові роботи студентів, магістрантів, аспірантів (ФП) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Бакалаврська_Тимошенко_Ольги_ПСРз_41.pdf | 634.88 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.