Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://hdl.handle.net/123456789/4423
Назва: | Вплив термічної активації пористого вуглецевого матеріалу на його структурні та електропровідні параметри |
Автори: | Мандзюк, Володимир Ігорович Кулик, Юрій Орестович Нагірна, Надія Іванівна Климишин, Іван Антонович Будзуляк, Іван Михайлович |
Ключові слова: | пористий вуглецевий матеріал малокутове розсіяння рентгенівських променів масові і поверхневі фрактали імпедансна спектроскопія питома електропровідність |
Дата публікації: | 2013 |
Видавництво: | Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника |
Бібліографічний опис: | В.І. Мандзюк, Ю.О. Кулик, Н.І. Нагірна, І.А. Климишин, І.М. Будзуляк. Вплив термічної активації пористого вуглецевого матеріалу на його структурні та електропровідні параметри //Фізика і хімія твердого тіла. 2013. Т. 14, №1. С. 154-161. |
Серія/номер: | Т. 14;№1 |
Короткий огляд (реферат): | У роботі досліджено вплив температурної активації пористого вуглецевого матеріалу (ПВМ), отриманого методом гідротермальної карбонізації рослинної сировини при температурі 750°С, на його структурні та електропровідні параметри. Методом малокутового рентгенівського розсіяння встановлено, що ПВМ володіють фрактальною структурою, утвореною масовими і поверхневими фракталами, розміри яких зростають при збільшенні температури і часу активації. За даними імпедансної спектроскопії термічна активація призводить як до зменшення (Такт = 300, 400 і 500°С), так і збільшення (Такт = 600°С) питомої електропровідності ПВМ, що зумовлено змінами у структурі вуглецевих частинок, формуванням на їх поверхні кисневих функціональних груп та змінами масового вмісту графітоподібних включень в отриманому матеріалі. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/4423 |
ISSN: | 1729-4428 |
Розташовується у зібраннях: | Статті та тези (ФТФ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1401-24.pdf | 269.4 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.