Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://hdl.handle.net/123456789/4785
Назва: | Перспективи розвитку виробництва органічної продукції сільськогосподарськими підприємствами Івано-франківської області |
Інші назви: | Prospects of development for organic production by agricultural enterprises of Ivano-Frankivsk region |
Автори: | Горогоцька, Наталія Ігорівна |
Ключові слова: | сільськогосподарське підприємство органічне виробництво продукція споживач попит agricultural enterprise organic production product consumer demand |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Національна академія наук України, Інститут економіки природокористування та сталого розвитку |
Бібліографічний опис: | Горогоцька Н. І. Перспективи розвитку виробництва органічної продукції сільськогосподарськими підприємствами івано-франківської області / Н. І. Горогоцька. // Ефективна економіка. - 2016. - № 5. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2016_5_59 |
Короткий огляд (реферат): | Сучасні методи ведення сільськогосподарської діяльності, які зазвичай передбачають інтенсифікацію виробництва для досягнення максимальних результатів, спричинюють негативний вплив як на навколишнє середовище, в якому діє конкретне сільськогосподарське підприємство, так і на здоров’я кінцевих споживачів даної продукції. Саме тому поступово в світі та Україні зростає зацікавленість з боку держави, кінцевих споживачів та виробників у органічній сільськогосподарській продукції. Івано-Франківська область характеризується сприятливими передумовами розвитку органічного виробництва в сільськогосподарській діяльності підприємств. Ґрунти, повітря, водні ресурси навколишнього середовища менше порівняно з іншими регіонами зазнали негативного впливу від використання різного виду синтетичних мінеральних добрив та кормів, пестецидів, антибіотиків тощо. Також сприятливим фактором є споживчі настрої мешканців Івано-Франківської області які загалом, як показало анкетування, позитивно та зацікавлено відносяться до органічної продукції та готові до того що дана продукція буде вищої вартості, враховуючи додаткові затрати для досягнення її органічності. Modern methods of agricultural activity involving the intensification of production to achieve maximum results, have a negative impact on the environment where particular agricultural enterprise do its operation and the health of end users of these products. That’s why interest in organic agricultural products increase from goverment, end users and agricultural maker in the world and in Ukraine. Ivano-Frankivsk region has a good conditions for agricultural activity in a way of organic production. Environment as soil, water and air is less negative impacted from the use of various types of synthetic fertilizers and feed pesticides, antibiotics, etc, compaing to other regions experience. Also the the consumers confidence of Ivano-Frankivsk region is a positive force to product organics staff according the survey. Also according survey the consumers are ready to pay bigger price for this kind of products, because it takes more efforts to make it organic. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/4785 |
Розташовується у зібраннях: | Статті та тези (ІПОДП) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
efek_2016_5_59.pdf | 432.61 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.