Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/123456789/4785
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГорогоцька, Наталія Ігорівна-
dc.date.accessioned2020-04-09T18:38:30Z-
dc.date.available2020-04-09T18:38:30Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationГорогоцька Н. І. Перспективи розвитку виробництва органічної продукції сільськогосподарськими підприємствами івано-франківської області / Н. І. Горогоцька. // Ефективна економіка. - 2016. - № 5. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2016_5_59uk_UA
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/4785-
dc.description.abstractСучасні методи ведення сільськогосподарської діяльності, які зазвичай передбачають інтенсифікацію виробництва для досягнення максимальних результатів, спричинюють негативний вплив як на навколишнє середовище, в якому діє конкретне сільськогосподарське підприємство, так і на здоров’я кінцевих споживачів даної продукції. Саме тому поступово в світі та Україні зростає зацікавленість з боку держави, кінцевих споживачів та виробників у органічній сільськогосподарській продукції. Івано-Франківська область характеризується сприятливими передумовами розвитку органічного виробництва в сільськогосподарській діяльності підприємств. Ґрунти, повітря, водні ресурси навколишнього середовища менше порівняно з іншими регіонами зазнали негативного впливу від використання різного виду синтетичних мінеральних добрив та кормів, пестецидів, антибіотиків тощо. Також сприятливим фактором є споживчі настрої мешканців Івано-Франківської області які загалом, як показало анкетування, позитивно та зацікавлено відносяться до органічної продукції та готові до того що дана продукція буде вищої вартості, враховуючи додаткові затрати для досягнення її органічності. Modern methods of agricultural activity involving the intensification of production to achieve maximum results, have a negative impact on the environment where particular agricultural enterprise do its operation and the health of end users of these products. That’s why interest in organic agricultural products increase from goverment, end users and agricultural maker in the world and in Ukraine. Ivano-Frankivsk region has a good conditions for agricultural activity in a way of organic production. Environment as soil, water and air is less negative impacted from the use of various types of synthetic fertilizers and feed pesticides, antibiotics, etc, compaing to other regions experience. Also the the consumers confidence of Ivano-Frankivsk region is a positive force to product organics staff according the survey. Also according survey the consumers are ready to pay bigger price for this kind of products, because it takes more efforts to make it organic.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherНаціональна академія наук України, Інститут економіки природокористування та сталого розвиткуuk_UA
dc.subjectсільськогосподарське підприємствоuk_UA
dc.subjectорганічне виробництвоuk_UA
dc.subjectпродукціяuk_UA
dc.subjectспоживачuk_UA
dc.subjectпопитuk_UA
dc.subjectagricultural enterpriseuk_UA
dc.subjectorganic productionuk_UA
dc.subjectproductuk_UA
dc.subjectconsumeruk_UA
dc.subjectdemanduk_UA
dc.titleПерспективи розвитку виробництва органічної продукції сільськогосподарськими підприємствами Івано-франківської областіuk_UA
dc.title.alternativeProspects of development for organic production by agricultural enterprises of Ivano-Frankivsk regionuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті та тези (ІПОДП)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
efek_2016_5_59.pdf432.61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.