Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/123456789/5131
Title: | Дослідження термохімічних перетворень в процесі одержання і модифікації нанопористого вуглецю |
Other Titles: | The Investigation of Thermal and Chemical Transformations of Nanoporous Carbon Material During Synthesis and Modification |
Authors: | Миронюк, Іван Федорович Магомета, Ольга Дмитрівна Яблонь, Любов Степанівна Будзуляк, Іван Іванович Рачій, Богдан Іванович Остафійчук, Богдан Костянтинович |
Keywords: | нанопористий вуглець диференціальний термічний аналіз термогравіметрія |
Issue Date: | 2008 |
Publisher: | ФІЗИКА І ХІМІЯ ТВЕРДОГО ТІЛА |
Citation: | Б.К. Остафійчук, І.Ф. Миронюк, О.Д. Магомета, Л.С. Яблонь, І.І. Будзуляк, Б.І. Рачій. Дослідження термохімічних перетворень в процесі одержання і модифікації нанопористого вуглецю // Фізика і хімія твердого тіла. – 2008. – Т. 9, № 1. – С 30-35. |
Abstract: | Методами диференціально-термічного (ДТА) та термогравіметричного аналізу (ТГ) досліджені хімічні реакції та фізичні перетворення, що відбуваються під впливом тепла у некарбонізованих (кісточки абрикоса, сливи, вишні, шкаралупа кокоса) і карбонізованих (вугілля із кісточок абрикоса, сливи, кокоса, вишні, відходів льону та фенолформальдегідні смоли ) матеріалах. Зокрема, за допомогою ТГ можна прослідкувати за термічною зміною маси досліджуваних зразків. Показано, що для некарбонізованих матеріалів втрата маси внаслідок їх нагрівання в температурному інтервалі 20-900 0C з швидкістю 10 0C/хв становить 85-90 %, а для карбонізованих - 40-45 % від загальної маси зразка. Поглинання тепла в інтервалі температур 70-180 0C пов’язане з виділенням сорбованих форм води, а виділення тепла в інтервалі 170-770 0C з обгаром вуглецевого матеріалу. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/5131 |
Appears in Collections: | Статті та тези (ФТФ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ФХТТ (2008 №1).pdf | 291.23 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.