Вхід для адміністраторів >>>

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
  ПРИКАРПАТСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ВАСИЛЯ СТЕФАНИКА

Головна Архів новин Визначення УДК Нові надходження Меценати Наші партнери





АКТУАЛЬНІ
ОГОЛОШЕННЯ
ПРО БІБЛІОТЕКУ
КОНТАКТИ
ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ
ФОНДИ БІБЛІОТЕКИ
ПЕРШОКУРСНИКАМ
ВИПУСКНИКАМ
ПОСЛУГИ КОРИСТУВАЧАМ
ЕЛЕКТРОННИЙ КАТАЛОГ
ВІРТУАЛЬНА ДОВІДКА
ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА
НАУКОВІ ВИДАННЯ УНІВЕРСИТЕТУ
(вісники, журнали, збірники)
РЕПОЗИТАРІЙ УНІВЕРСИТЕТУ
(тексти відкритого доступу)
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ
АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО НАПИСАННЯ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ
АСПІРАНТАМ ТА ДОКТОРАНТАМ
НАУКОМЕТРІЯ
МІЖНАРОДНІ НАУКОМЕТРИЧНІ БАЗИ
РЕСУРСИ ТА БАЗИ ДАНИХ
ВИДАННЯ БІБЛІОТЕКИ
НАУКОВА РОБОТА БІБЛІОТЕКИ
До 100-річчя відомого бібліографа В. Т. Полєка (1924-1999)
СТЕФАНИКОЗНАВСТВО В ПНУ
ПУНКТ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНФОРМАЦІЇ
НАША БІБЛІОТЕКА У ЗМІ
ПРО УНІВЕРСИТЕТ
Flag Counter

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Наукова бібліотека ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» отримала в дар науково-практичний посібник «Сходинки інклюзії», який є результатом колективної роботи учасників міжнародної програми стажування ADA (Americans with Disabilities Act) Inclusive Education Fellowship Program при університеті Міннесоти і Арізони та міжнародного проекту «Без кордонів: розвиток і підтримка інклюзивної освітньої спільноти».

Авторами є: Ольга Тельна, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри корекційної освіти та спеціальної психології Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради, Валентина Маланчій, заступниця директора з навчально-виховної роботи спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 м. Хмельницького, Надія Дацьо, заступниця директора з навчальної (методичної) роботи Навчально-реабілітаційного центру для незрячих дітей смт. Вигода Івано-Франківської області, Сергій Сидорів і Оксана Селепій, Івано-Франківський коледж ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника», Надія Весніна, директорка інклюзивно-ресурсного центру смт. Покровське Січеславської області, Наталія Приймак, методист відділу методико-педагогічного супроводу інклюзивного навчання навчально-методичного центру освіти м.Львова, Лідія Сидорів, сурдопедагог Калуської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів №2 Івано-Франківської обласної ради (для дітей зі зниженим слухом).

Видання підтримав Відділ преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Підготовці книги передували якісні дослідження результатів роботи фокус груп в регіонах України, численні теоретико-методичні пошуки, експериментальна робота в навчальних закладах різних типів, систематизація вітчизняних і зарубіжних джерел у галузі інклюзивної освіти, вивчення міжнародного досвіду впровадження інклюзії.

У посібнику висвітлено актуальні питання щодо створення універсального дизайну в навчанні дітей дошкільного та шкільного віку; організації команди психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в умовах закладу освіти; розроблення програм переходу молоді з інвалідністю до дорослого життя; формування психолого-педагогічної готовності педагогів до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами та їхніми батьками. Чільне місце у змісті книги відведено висвітленню проблем налагодження психолого-педагогічної взаємодії вчителя (асистента вчителя) з батьками дітей з особливими освітніми потребами, формуванню інклюзивного освітнього середовища на засадах гуманізму, толерантності, взаємодопомоги, співпраці та співтворчості. Важливим аспектом є приклади вправ для підтримки позитивної поведінки дітей з синдромом дефіциту уваги і гіперактивності та методичні рекомендації щодо організації супроводу дітей із порушеннями слуху.

Посібник «Сходинки інклюзії» значною мірою базується на даних імплементаційних досліджень, фокусується на практичних кроках, необхідних для проведення системних змін в освіті та суспільстві і буде корисним для педагогів закладів дошкільної, загальної середньої та вищої освіти, аспірантів, студентів, батьків.






Notice: Undefined variable: us in /var/www/html/news_ful.php on line 125

<<До попередньої >>Переглянути всі<< Наступна>>












pnu-lib@ukr.net
© 2015 Library.Design by Roman Korchmenko