Вхід для адміністраторів >>>

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА
  ПРИКАРПАТСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ ВАСИЛЯ СТЕФАНИКА

Головна Архів новин Визначення УДК Нові надходження Меценати Наші партнери





АКТУАЛЬНІ
ОГОЛОШЕННЯ
ПРО БІБЛІОТЕКУ
КОНТАКТИ
ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ
ФОНДИ БІБЛІОТЕКИ
ПЕРШОКУРСНИКАМ
ВИПУСКНИКАМ
ПОСЛУГИ КОРИСТУВАЧАМ
ЕЛЕКТРОННИЙ КАТАЛОГ
ВІРТУАЛЬНА ДОВІДКА
ЕЛЕКТРОННА БІБЛІОТЕКА
НАУКОВІ ВИДАННЯ УНІВЕРСИТЕТУ
(вісники, журнали, збірники)
РЕПОЗИТАРІЙ УНІВЕРСИТЕТУ
(тексти відкритого доступу)
ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ
АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО НАПИСАННЯ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ
АСПІРАНТАМ ТА ДОКТОРАНТАМ
НАУКОМЕТРІЯ
МІЖНАРОДНІ НАУКОМЕТРИЧНІ БАЗИ
РЕСУРСИ ТА БАЗИ ДАНИХ
ВИДАННЯ БІБЛІОТЕКИ
НАУКОВА РОБОТА БІБЛІОТЕКИ
До 100-річчя відомого бібліографа В. Т. Полєка (1924-1999)
СТЕФАНИКОЗНАВСТВО В ПНУ
ПУНКТ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНФОРМАЦІЇ
НАША БІБЛІОТЕКА У ЗМІ
ПРО УНІВЕРСИТЕТ
Flag Counter

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання






VI міжнародна наукова конференція „Станиславів та Станиславівщина”

Програма конференції (скачати pdf >>>).

Dzień 1 (VI Międzynarodowa Konferencja Naukowa) | День 1 (VI міжнародна наукова конференція) Piątek, 10 września 2021 r. | П’ятниця, 10 вересня 2021 р.
https://us02web.zoom.us/j/81764335981?pwd=ckwwZ0RpOHhyeGk3amZWaktqS1gwdz09

Dzień 2 (VI Międzynarodowa Konferencja Naukowa) | День 2 (VI міжнародна наукова конференція) Sobota, 11 września 2021 r. | Cубота, 11 вересня 2021 р.
https://us02web.zoom.us/j/87679308097?pwd=cjYxelU2REplNjVKRVprT045WDRKZz09

Від імені організаторів маємо честь запросити на VI міжнародну наукову конференцію „Станиславів та Станиславівщина в українському та польському історичному просторі”. Тема, яка обговорюватиметься, дозволить українським та польським науковцям дискутувати про стан досліджень Станиславова та Станиславівщини, які проводяться в українських та польських наукових осередках. Метою заходу є презентація фактичного стану досліджень та окреслення чітко визначених наукових постулатів з тем та питань, які зазвичай обговорюються окремо або не були повністю проаналізовані раніше.

До участі в заході запрошуємо передусім науковців з України та Польщі, які вивчають історію міста в окреслюваний період, тобто з моменту заснування міста і до сьогодення. Основою дискусії має стати аспект співіснування та співпраці між громадами (з точки зору релігії, політики, війська, культури та економіки), що населяли цю територію з XVII до кінця ХХ-го століття.

Заплановано також дискусійну панель, перенесену з пандемічного 2020 року, яка, на основі оксфордських дебатів, дозволить обмінятися думками між науковцями, які займаються історією, і творцями сучасного міського життя (включаючи міських чиновників та представників дипломатичної місії).

Традиційно, як і в попередні роки (крім 2020 року), ми пропонуємо учасникам конференції історичну поїздку до чергових місцевостей Станиславівщини, які є важливими в історії як країн, так і націй. Зважаючи на цьогорічну 80-ту річницю подій в Чорному Лісі поблизу Станиславова, передбачається, якщо дозволить епідеміологічна ситуація, що делегація учасників конференції покладе квіти та запалить свічки біля пам’ятника жертвам злочину.

Основна ідея конференції – популяризація історії міста та пов’язаного з ним регіону, у всьому його історичному просторі з точки зору співпраці між народами. Організатори конференції хочуть започаткувати нові та продовжувати вже проведені наукові дослідження, спрямовані на поширення знань про багатонаціональну історію Станиславова та всього регіону. Це потенційно сприятиме створенню платформи для співпраці між нашими народами сьогодні та в майбутньому.

Конференція відбудеться 10-12 вересня 2021 року в Центрі польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську. До участі в конференції можна долучитися також онлайн. Організатори застерігають, що через епідеміологічну ситуацію, можливо доведеться проводити конференцію тільки в режимі онлайн. Про зміни та вимоги будемо інформувати Вас додатково.

Оскільки тематика проєкту надзвичайно широка, організатори проведуть предметну перевірку тем окремих виступів та перевірять відповідність до теми конференції та її основних засад. Оргкомітет спільно вирішить питання кваліфікації окремих виступів. Залежно від кількості заявок, конференція буде розділена на тематичні секції.

Заявку на участь у конференції та теми доповідей разом з короткою анотацією просимо надсилати на електронну пошту konferencja.stanislawow@gmail.com до 23 серпня 2021 року. Просимо надати таку інформацію:

прізвище та ім’я автора/ авторів;
науковий ступінь, посада;
місце роботи: назва установи, населений пункт, країна;
контактні дані (адреса, e-mail, телефон);
та надіслати до 30 жовтня 2021 року текст публікації, оформлений за відповідними технічними
вимогами [завантажити]. Мови публікацій: українська, польська або англійська. Але технічне
оформлення – однакове для всіх.

Умовою публікації надісланих матеріалів є участь у конференції (особиста чи онлайн) та отримання позитивної наукової рецензії у процесі перевірки якості текстів.

Учасникам з-поза меж Івано-Франківська можемо надати безкоштовне проживання в готелі чи гуртожитку Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Про необхідність житла потрібно вказати у заявці. Застерігаємо, що можливість забезпечити ночівлю буде залежати від поточної епідеміологічної ситуації.

Детальна програма конференції буде оголошена після опрацювання заявок.

ОРГАНІЗАТОРИ:
Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську ДВНЗ „Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника” Військово-технічна академія у Варшаві Академія військового флоту у Гдині

СПІВПРАЦЯ:
Наукова бібліотека Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.
Проєкт співфінансований за кошти Генерального консульства Республіки Польща у Львові

https://ckpide.eu/ua/aktualnosci/ogloszenia/4214-vi-mizhnarodna-naukova-konferentsiia-stanyslaviv-ta-stanyslavivshchyna
Notice: Undefined variable: us in /var/www/html/news_ful.php on line 125

<<До попередньої >>Переглянути всі<< Наступна>>












pnu-lib@ukr.net
© 2015 Library.Design by Roman Korchmenko